Tor Berntsen

CEO, Partner iProsess

Tor Berntsen er organisasjonspedagog med lang erfaring innen lederutvikling og rådgivning.

Siden han startet iProsess i 1999 har han jobbet med mange kjente norske virksomheter; Avinor, Posten, Ekornes, Sykehuspartner, Nortura, Politiet, Cramo og Sparebanken Sogn og Fjordane er bare noen av samarbeidspartnerne - alltid med fokus på strategi, endring og mennesker. 

Tor hjelper ledere med å analysere komplekse situasjoner og utfordrer eksisterende tenkemåter. Han er opptatt av å forstå dynamikken mellom strategi og kultur og hjelper ledere med å implementere strategien på rekordtid - Ofte ved å utvikle ledergrupper og skreddersy interne lederprogram og kommunikasjonsprosesser. Målet er alltid å skape eksepsjonelle resultater.I de siste årene har han samarbeidet med Wazoku, et internasjonalt selskap som har utviklet et digitalt verktøy for ide-administrasjon.

Sammen designer de innovasjonsprosesser i norske virksomheter og gjør det mulig å engasjere flere tusen mennesker effektivt i arbeidet med innovasjon. Wazoku leverer teknologien, mens Tor designer prosessen og engasjerer menneskene. Det siste samarbeidsprosjektet var med Multiconsult i 2022. 

E-læring er den siste nyskapende tjenesten til Tor. Han har utviklet to online lederprogram «Slik leder du deg selv til topp prestasjoner» som har alle ledere og medarbeidere som målgruppe. Og programmet «Slik leder du spesialister til eksepsjonelle resultater» som er rettet mot ledere som leder autonome medarbeidere. Programmene er allerede blitt populære og har i dag over 2500 brukere. 

Tor er genuint opptatt av den menneskelige faktoren i lederskapet og har evne til å formidle budskap slik at folk opplever å bli respektert og motivert til å handle. Hans analyser avdekker hvilke konsekvenser endringen får for organisasjon, ledelse og kommunikasjon.

Sammen med kunden bidrar han til å løse de fleste utfordringer ved å samarbeide om å svare på disse spørsmålene:
  • Hvor er du?
  • Hvor vil du?
  • Hva gjør du for å komme dit?
  • Hva kan hindre deg?
  • Hvordan vet du at du er på rett vei?
  • Hvordan justere kursen før det blir nødvendig?
Prøv Tors gratis verktøy: Endringsmodenhets Indeks (EMI)
Created with