Fra sjef til leder - Modig ledelse

Svein Harald Røine

Write your awesome label here.

Å bli sjef er enkelt! 
Alle kan bli sjef. Det er bare å takke ja til stillingen. Da har du makt, myndighet og kontroll over din avdelings eller organisasjonens ressurser. Men, du er ikke dermed automatisk en god leder eller en leder som medarbeiderne ønsker å følge. 
Kravet til ledere blir bare større og større. Det skyldes at:
 • kravet til omstilling aldri har vært høyere.
 • endringene skjer stadig raskere og er mer omfattende enn tidligere.
 • kompetanse blir fort utdatert, både din og medarbeidernes
 • medarbeiderne ønsker mer involvering og autonomi
 • medarbeidere er mindre lojale til arbeidsgiver hvis de ikke føler seg sett
 • nye generasjoner medarbeidere har annen holdning til arbeidslivet
 • lederen vil miste mye av den naturlige oversikten og mulighet til å kontrollere sine medarbeidere som følge av at Covid-19 har endret arbeidsmåter for all fremtid, hvor videomøter/konferanser og hjemmekontor er blitt en del av hverdagen.
 • samfunnsmessige endringer og fokus på bærekraftmål stiller nye krav til helhetlig tankegang, også innen ledelse.
Hva skal til for å gå fra en sjef til å bli en modig leder som medarbeiderne vil følge? 
På kurset skal vi lære hvordan du:
 • skal få medarbeiderne til å få tillit til deg som leder og respektere deg.
 • kan få medarbeiderne til å jobbe med deg, i stedet for mot deg, å oppnå respekt uten å være autoritær 
 • God forståelse for hvordan utøve lederrollen for å oppnå tillit og respekt i rollen
 • Kunnskap om hva som skal til for å være en coachende leder
 • Kunnskap om hvordan gjennomføre vanskelige samtaler på en god måte
 • Hvordan sette sammen et team og skape forståelse for ulike roller
 • Hvordan gi konstruktive tilbakemeldinger
 • Du får konkrete tips og verktøy for å lykkes.
Det blir to intensive og produktive dager som gir deg tyngden og verktøyene du trenger for å bli en modig leder.
Dag 1. 09:00-15:00
 • 09:00-09:45 Velkommen og innføring i de forskjellige ledelsesteoriene. Hva er god ledelse? Hva kjennetegner en god leder? Hva gjør ledere som lykkes og hva gjør ledere som sliter? Hvorfor er det vanskelig å endre oss som ledere? 
 • 09:45-10:00 Spørsmål og Pause

 • 10:00-10:45 Lede deg selv (del 1). Hvilke frykter begrenser deg som leder? Hvilke verktøy kan du bruke for å bli modigere i lederrollen.

 • 10:45-11:00 Spørsmål og Pause

 • 11:00-11:50 Lede deg selv (del 2). Personlige verdier. Styrker og svakheter. Sårbarhet.

 • 11:50-12:00 Spørsmål

 • 12:00-12:30 Lunsj

 • 12:30-13:15 Lede medarbeidere (del 1) Tillit og trygghet er en forutsetning for å være en god leder. Hvordan bygger man tillit i organisasjonen? Hvordan skape psykologisk trygghet? 

 • 13:15-13:30 Spørsmål og pause

 • 13:30-14:45 Lede medarbeidere (del 1. forts.) Coaching- lederens viktigste kompetanse? Hvordan avklare forventninger? Hvordan bygge tillit en- til – en og i gruppe. 

 • 14;45-15:00 Spørsmål, oppgave til neste dag. Avslutnings-appell.
Dag 2. 09:00-15:00
 • 09:00-09:45 Velkommen og oppsummering fra dag 1. Hvordan frigjøre tid til å være en leder.   
 • 09:45-10:00 Spørsmål og Pause
 • 10:00-10:45 Lede medarbeidere del. 2. Hvordan forholde seg til mennesker med forskjellige adferstrekk. Hvordan lede forskjellige personligheter. 
 • 10:45-11:00 Spørsmål og Pause
 • 11:00-11:50 Lede medarbeidere del. 2 (forts). Hvordan aldri mer grue seg til den vanskelige samtalen. Hvordan takle konflikter.
 • 11:50-12:00 Spørsmål
 • 12:00-12:30 Lunsj
 • 12:30-13:20 Lede organisasjonen. Visjoner, hvordan lage krystallklare mål
 • 13:20-13:30 Spørsmål og pause
 • 13:30-14:40 Hvordan lede gode møter som ingen vil gå glipp av. Hvordan gi ros og kritikk på en motiverende måte. 
 • 14:40-14:50 Spørsmål og evaluering
 • 14:50-15:00 Avslutningsinnlegg og avrunding.
Hvem passer lederkurset for?
Dette kurset passer for deg som virkelig har ambisjoner som leder og ønsker å lykkes i lederrollen. Det er for deg som innser at organisasjonens, avdelingens og dine medarbeideres prestasjoner er avhengig av hvor god du er som leder. Det er for deg som er villig til å investere i deg selv for å utvikle deg personlig og som leder. Det er for deg som ikke bare vil lære teori, men ønsker å få noen praktisk supertips basert på mange lederes tidligere erfaringer. Det er for deg som er ny som leder, men også for deg med lang fartstid og som vil oppgradere din ledelseskompetanse.
Kursleder
I over 10 år og med mer enn 500 foredrag og lederkurs bak seg, har Svein Harald Røine inspirert og gledet publikum i Norge og Europa som kursleder, inspirator, foredragsholder og konferansier med sin unike formidlingsevne.
Han kombinerer høy faglig kompetanse med en sterk formidlingsevne hvor han evner å få publikum inn i sin hule hånd. Han er ofte omtalt som en av Norges beste historiefortellere som bringer frem latter, ettertanke og kanskje en tåre slik at han bygger en emosjonell bro med publikum. På den måten når han frem med sitt budskap slik at det huskes og har en reell påvirkning.
Røine har tidligere jobbet i Orkla, både i Lilleborg som KAM, Stabburet som Markedssjef og som Salgsdirektør i Nidar. Han har vært Marketingdirektør i Gilde og SVP/Konserndirektør i Altia Corporation. Idag eier og leder han Topplederskolen som til daglig driver med lederutvikling. Han har holdt diverse lederprogram i regi av NHO, men tilpasser hvert opplæringsprogram i forhold til den aktuelle kundes behov og ønsker. Av utdannelse er han siviløkonom. Han har også skrevet en bok om personlig utvikling og mot, Modig- Finn ditt hverdagsmot, som har solgt i over 10.000 eksemplarer og får strålende kritikker. Sist, men ikke minst, har han en egen podcast og facebook- live kanal "På cabriolettur med Røine" hvor han har med gjester for å diskutere ledelse, mot og livsmestring.
Sagt om Svein Harald Røine som kursleder:
Takk for i går. Utrolig engasjerende og nyttig. Jeg har vært på mange lederkurs i mine 15 år som leder, men dette er det absolutt beste jeg noen gang har vært med på.
- Lederkurs for Komplett Group. Marius Valle- Olsen, Avdelingssjef Web
Det beste lederkurset jeg har vært på. Inspirerende, lærerikt og godt påfyll med enkle verktøy til bruk i hverdagen. «Fra Sjef til Leder» blir veldig troverdig når Svein Harald selv har foretatt den samme reisen, fra resultatorientert til menneskeorientert.
- Lederkurs for Komplett Group, Dag Olav Knutsen, Research and Projects Marketing Manager
Dette kurset anbefales på det sterkeste. Svein Harald er engasjerende, motiverende og gir av seg selv. Temaene er svært relevant for de som ønsker å utvikle sine lederferdigheter.
- Jim Thorsen, Oslo Universitetssykehus
Det var en fantastisk opplevelse og være deltager på kurset ditt og jeg kommer til å ha nytte av det så lenge jeg lever. Jeg fikk mange nye verktøy, fikk snakket med andre dyktige ledere, lærte mye om god ledelse og om det å være modig.
- Stefan Granum, Daglig leder, Hurum Rør
Svein Harald Røine er brutalt ærlig med seg selv og øser av egne erfaringer som leder på engasjerende måte! 
Etter å ha gjennomgått evalueringen av vårt nylig avholdte ledermøte, fikk jeg lyst til å fortelle deg at mange ga uttrykk for at de satt igjen med gode og positive tanker rundt det å være en god og modig leder etter ditt engasjerende seminar forrige ute. 
Du fremsto som en inspirerende og ærlig person og innfridde de store forventningene vi hadde og du fortjener ros. Forhåpentligvis har du bidratt til å gjøre noen gode ledere enda bedre. Fortsett med det! 
- Lederkurs for Ledergruppen i Pfizer AS Norge, Henning Hauklien,, Direktør
Ledergruppen i Vinhuset har hatt gleden av å delta på tre ledersamlinger â tre dager med Svein Harald, og det har satt spor. Han deler med innlevelse, humor, personlige historier og byr på seg selv. Vi har lært oss selv å kjenne og Svein Harald skapte et trygghet i oss slik at vi ble modige og sårbare og endte opp som tryggere, mer engasjerte og sammensveiset som ledergruppe. Svein Harald har stor innsikt og erfaring i menneskelige reaksjonsmønstre og vet å bryte det ned i enkle oppskrifter for hvordan en takler både egne og andres utfordringer. Svein Harald får meg til å stadig ønsker å utvikle meg videre, og ser aldri ut til å gå tom for gullkorn. Han har også lang erfaring innen ledelse og vet hva som må på agendaen for å ta en bedrift til neste steg. Terningkast 6!
- Lene Birkeland, HR/Økonomisjef, Vinhuset AS
Du er blant de aller beste foredragsholder/kursleder jeg har fått anledning til å lytte til. Du inspirerer enormt med måten du formidler budskap på. Jeg er full av inspirasjon og motivasjon og har bestemt meg for å lage ny visjon og en SMART plan for videre utvikling av selskapet jeg representerer, for alle mine kollegaer, og selvsagt for min egen utvikling. Tusen takk for en nyttig, lærerik og inspirerende helg i Berlin. Jeg lover også å bli enda modigere.
- Sven Erik Kalleberg, Daglig leder for BNS Depot og Verksted AS
Eit kjempeinspirerande og motiverande kurs av Svein Harald Røine! Kan ta med meg veldig mykje av det han tok opp både i jobb og privat liv. Endte opp med å kjøpe boka hans, noko eg aldri har gjort på andre kurs, og gleder meg til å lese den. Vil absolutt anbefale andre å ta dette kurset, så vel som å hyre han inn som foredragshaldar. Litt nyfrelst no:-)
- Deltaker, Lederkurset i regi av NHO/Næringslivets skole 
Svein Harald Røines kurs var meget inspirerende. Hans kunnskap og måte å formidle på gjorde at jeg lærte mye mer enn jeg hadde forventet i løpet av de to dagene kurset varte. Engasjementet og lidenskapen hans for faget smittet over på kursdeltakerne og holdt oss oppmerksomme og aktive helt til siste slutt. Kurset er absolutt verdt investeringen og anbefales på det sterkeste.
- Levi Jensen, Demas AS
Opprettet med